Spel om pengar

Om Enarmade banditer

en enarmad banditEnarmade banditer tillhör inte vanligheterna på en spelhall men på en del spelhallar utomlands kan man fortfarande hitta dem. På den traditionella Enarmade banditen så spelar man med hjälp av mynt, man snurrar på tre hjul i maskinen genom att dra i en spak på sidan. På en del nyare maskiner kan man även snurra hjulen genom att trycka på en knapp, målet är att få upp en vinnande kombination av de symboler som finns tryckta på hjulen i maskinen.

 

Just namnet Enarmad bandit kommer dels från utseendet, den ena armen på sidan, men även från att den som spelar ofta går utfattig därifrån. Men det är ett otroligt populärt spel som funnits ända sedan 1800-talet och förekommer på många olika ställen som casinon, spelhallar med mera. Det finns olika sätt att spela på en Enarmad bandit, dels kan man spela med mynt, men det finns även spelmaskiner där man spelar med sedlar eller tickets. När man lagt i sina pengar, sin satsning, så drar man i spaken på sidan för att snurra hjulen.

 

På en del nyare maskiner finns det alltså en knapp istället för arm på sidan, då trycker man på den när man lagt i sin satsning. Målet är som sagt att få upp rätt kombination av symboler och för att veta vilka det är så finns det alltid en ”paytable” på maskinen där man ser vad man ska ha för att vinna.

Om Pachinko-spel

PachinkoDetta är ett gammalt japanskt automatspel där man kan vinna pengar, du hittar det här i spelhallar i Japan där det är väldigt populärt, det finns även i Taiwan. Spelet liknar ett flipperspel som man köper stålkulor till. Sedan matar man in dem i spelmaskinen och spelar, antingen förlorar man kulorna eller så får man flera kulor som vinst.

 

När man vunnit flera kulor så går det att byta dem mot olika varor, det kan vara snabbmat, cigarettändare, elektronik och annat. Det fungerar på detta sätt eftersom att det är förbjudet i Japansk och Taiwanesisk lag att spela spel med pengar som vinst. Så ofta ligger det en affär i närheten av spelhallen där man kan byta in sina stålkulor mot varor eller pengar.

Spela för 50 kr gratis